SATURDAY SURPRISE
WEEKLY CRAFT CHALLENGE

The new address / uusi osoite:
http://saturdaychallenge.blogspot.com/


Update your link, please! Päivitäthän linkkisi!

HISTORIA

Saturday Surprise alkoi viikoittaisena ATC-haasteena tässä blogissa elokuussa 2007 ja laajeni heinäkuussa 2008 luovuushaasteeksi. Haasteella oli pitkän aikaa oma ryhmänsä myös Flickrissä, mikä mahdollisti myös kansainvälisen osallistumisen. Marraskuusta 2008 alkaen haaste toimii kaksikielisenä Bloggerissa.

Kaikki ennen erilliseen blogiin siirtymistä julkaistut haasteet löytyvät Saturday Surprise -kategoriasta.

IDEA
Blogissa julkaistaan joka lauantai, jonka jälkeen halukkaat osallistujat tekevät oman luomuksensa aihetta noudattaen. Osallistumisaikaa on viikko, eli seuraavan aiheen julkaisuun saakka. Haaste on nykyisellään askarteluhaaste, mutta se ei rajaa mitään kädentöitä ulkopuolelle. Haasteen tarkoitus on innostaa luomaan oma näkemys annetusta aiheesta. On mielenkiintoista nähdä, kuinka lukuisin eri tavoin saman asian voi ajatella ja ilmaista.

Osallistuminen Saturday Surpriseen vaatii oman julkaisupaikan joko blogissa tai esim. Flickrissä, koska haasteeseen osallistutaan lisäämällä kunkin haasteen kommenttilaatikkoon suora linkki osoitteeseen, jossa osallistuva luomus on julkaistu.


OSALLISTUMINEN

YKSI TYÖ PER AIHE
Voit osallistua vain yhdellä työllä per aihe. Haastetta varten tehdään mielellään uusi luomus, mutta voi käyttää myös aiemmin tehtyä luomusta, kunhan aihe vain täsmää.

TYÖN JULKAISEMINEN
Julkaise luomus blogissasi tai Flickrissä tai molemmissa. Osallistuvalle luomukselle olisi suotavaa tehdä blogissa oma erillinen blogikirjoitus, johon saa luotua suoran linkin ja jossa ei ole muita juttuja. Tämä palvelee osallistuvien korttien selaajia, kun työtä ei tarvitse etsiä monen muun kuvan joukosta.

LINKITÄ SATURDAY SURPRISEN SIVULLE
Jotta muutkin löytäisivät tämän haasteen, mainitsethan työsi julkaisun yhteydessä linkki haasteen sivulle.
Linkki: http://saturdaychallenge.blogspot.com

SUORA LINKKI KOMMENTTILAATIKKOON
Osallistuessa jätetään
kyseisen viikon Saturday Surprise -merkinnän kommenttilaatikkoon kommentti, jonka www-kenttään liitetään suora osoite omaan työhön.
Ohje: Näin saat suoran linkin.

MIKSI SUORA LINKKI ON TÄRKEÄ?

Suora osoite auttaa ihmisiä löytämään työsi myöhemminkin ilman selaamista.
Tämä on niin katsojan kuin julkaisijankin etu sekä osa haasteen toimivuuden ideaa. Pelkkä blogin osoite, blogin sivun osoite tai blogin kategorian osoite kommentin www-kentässä ei riitä, koska sillä ei löydä enää perille, kun olet lisännyt blogiisi uusia juttuja.

NAPPI

satsurprise.jpg

Koodi: <a href="http://saturdaychallenge.blogspot.com"><img src="http://i86.photobucket.com/albums/k96/hiekkaoliivi/atc/satsurprise.jpg" border="0"></a>