Vihdoinkin sain nukketalosta katon irti. Lundby-talon anatomian tuntemus olisi voinut olla eduksi. Kattolista on tuollaisilla nipukoilla kiinni jokaisesta kolmesta pystyseinästä. Siitä se sitten lopulta lähti, samoin kuin kuvan ottamisen jälkeen nuo liimalla kiinni oleet katon palatkin.
 
333411.jpg333424.jpg

Vasta nyt tajusin, että makuuhuoneen lattia on ihana karvamatto-imitaatio! Onneksi se on lattioista parhaiten säilynyt, koska haluan ehdottomasti säästää sen.

333414.jpg

Yläkerran muut lattiat eivät ole kehuttavassa kunnossa, mutta niissä ei ole minulle mitään erikoista, joten vedän päälle uudet. Tuon myöhemmin laitetun tapetin alta löytyivät alkuperäiset tapetit, mutta ne eivät valitettavasti säästy. Tuo päälle läntätty tapetti on todella liisteröity kiinni, eikä tahdo irrota lainkaan. Portaat ja kaiteen irrotin, saavat kunnon pesun.

333413.jpg

Nyt pitäisi vielä saada etulista irti ja sen myötä ainakin yläkerran lattiat. Kuinka noiden ikkunoiden ja ovien kanssa kannattaisi toimia tapetoinnin suhteen? Voiko niitä irrottaa rikkomatta, vai täytyykö vain yrittää ujuttaa tapetit niiden alle? Se tulee olemaan paikoin vaikeaa, kun tuo päällimmäinen tapetti on niin tärkätty sinne väleihinkin.

Maailmalta on tulossa lisää huonekaluja ja ehkäpä asukitkin. Taloon on tällä tietoa muuttamassa äiti pienen lapsensa kanssa Hollannista. Joitain juttuja pitäisi riittää myytäväksikin asti.