Muun muassa Saturday Surprise -haasteeseen osallistuminen tapahtuu ohjeiden mukaisesti suoralla linkillä. Suora linkki ja sen käyttäminen on monelle vielä epäselvä juttu, joten kerrataan.

Mitä tarkoittaa suora linkki
Suora linkki ei ole pelkkä blogin osoite tai blogin jonkun tietyn kategorian osoite. Suora osoite vie yhdellä napin painalluksella suoraan oikeaan blogikirjoitukseen. Pelkkä blogin osoite vie aina blogin etusivulle, jolloin haluttua blogikirjoitusta ei enää myöhemmin löydä ilman selaamista. Kategorian osoite vie samoin aina tuoreimpaan blogikirjoitukseen kyseisessä kategoriassa.

Näin saat suoran linkin
Blogeissa suoran linkin saa tavallisimmin klikkaamalla halutun blogikirjoituksen otsikkoa, jolloin osoiteriville ilmestyy suora osoite kyseiseen merkintään. Tämä osoite maalataan ja kopioidaan, jonka jälkeen se on liitettävissä haluttuun paikkaan.

Kopiointi ja liittäminen
Kopiointi tapahtuu osoitteen maalaamisen jälkeen joko klikkaamalla hiiren oikeaa nappulaa ja valitsemalla 'kopioi' (copy). Tämän jälkeen mennään haluttuun kohtaan, painetaan hiiren oikeaa nappulaa ja valitaan 'liitä' (paste). Toinen vaihto ehto on maalaamisen jälkeen painaa yhtä aikaa näppäimiä Ctrl + C ja liittäessä näppäimiä Ctrl + V.

Miltä suora osoite näyttää
Vuodatuksen suoraan linkkiin tulee aina numerosarja, joka merkitsee tiettyä blogikirjoitusta. Bloggerin blogeissa suoraan osoitteeseen tulee tietyllä kaavalla blogikirjoituksen päivämäärä ja otsikko.

Esimerkit suorista linkeistä:
http://hiekkaolii.vuodatus.net/blog/1171631
http://kuunlilja.blogspot.com/2008/03/kas-siin-pulma.html

Pelkkä blogin osoite näyttää tältä:
http://hiekkaolii.vuodatus.net/
ja pelkkä kategorian osoite tältä:
http://hiekkaolii.vuodatus.net/blog/category/Saturday+Surprise