Uuden hienon hikkorin (pieni vasara tavaratalosta) ylpeänä omistajana aloin paukuttaa eyeletteja tarkoituksenani todistaa, ettei se ole lainkaan vaikeaa. Eikä se ollutkaan! Siellä se tähti-eyelet nurkassa nakottaa ihan niin kuin pitääkin.

225140.jpg
ATC / Hiekkaoliivi

Juuri ja juuri riitti tapissa pituutta tuohon paksuun muropakkauskartonkiin. Sellaisen virheliikkeen tein, että päästin kiinnitysvaiheessa tähden pyörimään ja sen terävät sakarat raaputtivat kortin maalia pois. Korjasin vahingon maalaamalla vähän lisää kiinnittämisen jälkeen.

Itse kortista tuli hyvin simppeli, kun oli niin kiire päästä eyelet-vaiheeseen. Ehkä koristelen korttia vähän vielä lisää myöhemmin. Lisää eyeletteja tuohon korttiin ei ehkä mahdu, mutta jotain muuta varmaan keksin.

Eyelet-tarvikkeeni olivat:
- vanha aikakauslehti
- eyelet
- vasara
- sakset
- ristipäinen ruuvimeisseli
- kortti

Ristipääruuvimeisseli on sopivan kokoinen, kun sen kärki menee reikään, mutta on muuten hieman liian paksu.

Vaiheet:
- lehti alustaksi
- varovasti korttiin reikä saksen terävällä kärjellä, reikä ei saa tulla liian isoksi
- eyeletin tappi sovitetaan reikään
- ylimääräisiä paperihilppeitä voi leikata pois reiän ympäriltä
- kortti käännetään kuvapuoli alaspäin
- varmistetaan, että eyelet on halutussa asennossa
- tökätään ruuvimeisseli eyeletin reikään
- naputellaan vasaralla ruuvimeisseliä
- ruuvimeisseliä kannattaa kääntää hieman parin iskun jälkeen, mutta tässä kannattaa katsoa, ettei eylet pyöri kuvapuolella niin kuin itselleni kävi
- kun tappi on levinnyt riittävästi sivuille, voidaan ruuvimeisseli ottaa pois ja viimeistellä tapin reunat vasaralla lituskaksi reiän ympärille
- reikään voi halutessaan pujottaa vaikkapa silkkinauhan

Aikaa yhden eyeletin laittamiseen meni aloittelijalta pari minuuttia. Voimaa ei tarvittu. Joten rohkeasti vaan naputtamaan!

Eyeletit sopivat loistavasti kuultopaperin (vellum) kiinnittämiseen ja korttien lisäksi koristavat kauniisti esimerkiksi scrapbooking-askarteluja.

Ohjesivu: Eyelet - tarkoitus ja käyttö