Mainio idea lahjaksi tai omaksi muistoksi: maze book.

Kyse on siis hauskasta taittelutekniikasta, jolla saadaan aikaiseksi pieni haitarimainen kirjanen, jonka sisältö voi olla mitä tahansa skräppäilystä runoihin. Tricia Morrisin ohjeissa käytetään kartonkina perinteistä skräppialbumin sivua, joka on tuumakooltaan 12 x 12. Tärkeintä on, että paperi on neliömäinen.

Aion kokeilla pienempää versiota leikkaamalla neliön A4-kokoisesta kartongista. Kartonkejahan saa myös esimerkiksi A3-kokoisina ja jämäpaloista voi tehdä ATC-kortteja tai pikkuruisia inchie-kortteja. Jos ei siis ole saatavilla noita 12 x 12 tuuman arkkeja.

Tarvitaan siis neliömäinen arkki kartonkia, joka taitellaan ohjeiden mukaisesti. Taittelun jälkeen arkki avataan ja tiettyihin kohtiin tehdään kolme viiltoa siten, että neliö on lopulta M-kirjaimen muotoinen. Sen jälkeen arkki on taitoksien ansiosta helppo taitella pitkäksi haitariksi, jonka jälkeen alkaa kansien valmistus.

Soveltamisen mahdollisuuksia on ihan mielikuvituksen mukaan. Joistain sivuista voi tehdä taskuja pienille erillisille muistoille tai tageille ja niin edelleen. Eyeletit ja haaraniitit käyttöön!

Linkkejä:
Tatsin kuvalliset ohjeet suomeksi
The Maze Book by Tricia Morris
Erinomainen ohje videona. Englanninkielinen, mutta hyvin selkeä.
Askartelukammarin Maze book -ketju