EYELET / QUICKLET

Eyeltit ovat tulleet suosituiksi muun muassa skräppääjien ja korttiaskartelijoiden keskuudessa. Jälki on samanlainen kuin kenkien metallivahvikkeiset reiät nauhoja varten, eli keskelle jää reikä. Eyeletteja on moneen lähtöön niin värin kuin muodonkin puolesta. Sopivia löytyy moneen teemaan ja juhlaan.

Eyeleteille voi mielikuvituksen avulla löytää vaikka minkälaista käyttöä koristeluun ja kiinnitykseenskräppäyksestä korttiaskarteluun. Eyelet on kätevä esimerkiksi pakettikortissa, jolloin narua varten syntyy kaunis reikä. Eyeleteilla voi myös yhdistää paperit toisiinsa. Korteissa käytetään kartongin ohella usein vellumia eli kuultopaperia, jonka kiinnittämisessä kartonkiin eyelet on erinomainen. Rei'istä voi taas halutessaan pujottaa kauniin nauhan. Eyelet on kaunis koriste ihan sellaisenaankin kartongin läpi pistettynä.

Lyhyesti suomeksi kerrottuna homma sujuu näin:
Paperiin tehdään pieni reikä, johon eyeletin tappiosa pujotetaan. Paperi käännetään ylösalaisin niin, että tappipuoli tulee näkyviin. Eyelet-asetin painetaan eyeletin reikään ja vasaran avulla naputellaan, kunnes tappi on litistynyt litteäksi kannaksi. Eyelet-asetin otetaan pois ja viimeistellään reunat litteiksi vielä pelkällä vasaralla. Valmis!

Eyelet-asettimen sijaan voi käyttää esimerkiksi ristipääruuvimeisseleitä. Työskentelyalusta on muistettava, ettei naputtele samalla pöydän pintaa lommoille.

Nykyisin markkoinoilla on myös eyeletteja vastaavia quickletteja, jotka saa liitettyä työhön esimerkiksi pelkän kuulakärkikynän avulla.

Quicklet eyelets are hammerless eyelets designed by Eyelet Outlet. Quicklet eyelets are pre-split for easy setting. Quicklets can be set with most ordinary ink pens. Put pen tip on back, press down and pivot pen. Quiet, Quick, and Simple. See our demo on the home page. Quicklet eyelets are perfect to bring to scrapbooking crops. No hammering, no noise.

Linkkejä:
Eyelet setting instructions / Scrapjazz
How to use an eyelet
Eyelet Outlet Gallery
Töitä, joissa on käytetty eyeletteja / Scrapjazz


Katso myös:
Muita askarteluaiheisia linkkejä

---
Blogin tekstien ja kuvien kopiointi on kielletty.

Sivuun voi linkittää osoitteella: http://hiekkaolii.vuodatus.net/page/eyelet

Lisätietoja: hiekkaoliivi[at]gmail.com