Kun tuossa joulun pyhinä kirkastui jo pidempään mielessä hautunut haave omasta Lundby-talosta ja erityisesti 70-luvun Lundby-kalusteiden keräilystä, olin ihan pistoksissa odottaessani arkea ja ensimmäisen työpäivän päättymistä, jolloin pääsisin penkomaan lähintä kirpputoria.

Oman Lundbyni kanssa kävi niin, että pikkusiskoni rikkoi sen, kun olimme lapsia. Myöhemmin sisko sai itselleen uuden Lundbyn, joka on edelleen tallella. Olin nyt syksyllä sitten innoissani, että minähän otan sen! Siskoni ei kuitenkaan luovu siitä, vaan se on kuulemma varattu hänen Blythe-nukeilleen.

Niinpä siis alkoi oman Lundbyn metsästys. Ehdin pyhinä koluta Lundbyjen perässä ympäri maailmaa. Edullisiakin taloja löytyi, mutta niiden postittaminen Suomeen olisi maksanut monta kertaa enemmän kuin itse talo ja hintaa olisi tullut lähes saman verran kuin uudelle Lundbylle. Etusijalla oli kuitenkin hankkia vanha Lundby, jota pääsee kunnostamaan.

Tänään siis työpäivän päätteeksi puolijuoksua kirpputorille ja siellä oli kuin olikin Lundby! Karussa kunnossa, mutta hintaakin vain 10 €. Taloa oli jossain vaiheessa remontoitu niin sisältä kuin ulkoakin. Jälki näyttää siltä kuin asialla olisi ollut joku perheen pienimmistä ihan itse, mutta minähän halusinkin päästä remonttihommiin! Pahus vain, että takaseinästä on ulkopuolelta maalattu niitä sähköjuttujakin umpeen.

316279.jpg

Nyt kiinnostaisi tietää, kuinka vanha tämä talo on. En tiedä näistä oikein mitään, mutta tuoreempi tämä on kuin omani 70-luvulla. Haaveilin samoista pinnoista erityisesti kylpyhuoneessa, johon koen erityistä vetoa. Haluaisin ostaa kaikki eteeni tulevat kylpyhuoneen kalusteet, niissä on joku äärimmäinen nostalgia ja voi olla, että alan kerätä niitä vielä erikseen.

316312.jpg

Talon ulkoseinät ja katto ovat kauttaaltaan maalatut samalla sinisellä, jossa on luonnonvalossa lopulta aika kiva hieman vihreään tai turkoosiin vivahtava vanha 50-luvun sävy. Katon aion hioa ja laittaa uusiksi, mutta seinät voisin ehkä vain siistiä. Maalia on vedetty rennoin rantein talon raameihin ja ikkunoiden pieliin. Mitä aineita / tekniikkaa suosittelette puhdistukseen?

Ja vielä yksi kysymys. Miten olette purkaneet talon? Missä järjestyksessä se kannattaa tehdä ja mitä pitää ottaa huomioon? Haluaisin irrottaa seinät ja lattiat, jotta ne voisi tapetoida ja laittaa siististi, eikä niin kuin talolle on aiemmin tehty.

316326.jpg

316329.jpg

316338.jpg