Leimasimet voivat kestää käyttökelpoisina ikuisuuden, kun niitä säilytetään ja hoidetaan oikein. Käyttöikäänsä nähden leimasimet ovat siis hyvin edullisia askarteluvälineitä.

Säilyttäminen

Leimasimet säilytetään viileähkössä, kuivassa paikassa. Liian kylmässä kumi kovettuu, kun taas pitkäkestoinen suora auringonvalo voi kuivattaa ja haperruttaa kumin. Kosteus on haitaksi puukannallisille leimasimille.

Monet säilyttävät kannattomia (unmounted) leimasimia cd-koteloissa, joista on poistettu sisällykset. Jokaisen kotelon kanteen voi sujauttaa paperin, johon on leimattu kyseisen kotelon leimasimet. Myös muoviset VHS-kasettien kotelot soveltuvat leimasimien säilyttämiseen vastaavalla tavalla.

Puhdistaminen

Leimasin on hyvä puhdistaa jokaisen askartelukerran jälkeen. Ylimääräinen muste leimataan ensin pois suttupaperille. Tämän jälkeen kostea sieni on kätevä puhdistusväline. Puhdistukseen ei kannata käyttää muuta kuin vettä ja saippuaa, sekä erityisesti leimasimille tarkoitettuja puhdistusaineita. Muut puhdistusaineet voivat vahingoittaa kumia. Leimasimille tarkoitettuja puhdistusaineita kannattaa käyttää huolellisesti ainoastaan kumiosaan, se voi haurastuttaa kannan ja kumiosan välisen liiman. Myös liottamista on hyvä välttää samasta syystä. Hammasharja on kätevä puhdistusväline. Leimasimen voi kuivata pehmeällä kankaalla.

Leimasinlinkkejä:
Unmounted-leimasimet
Rubber stamping techniques