Leimasimet voivat olla monikäyttöisempiä kuin ensisilmäyksellä näyttäisi. Esimerkiksi teksteistä tai tekstin ja kuvan yhdistelmistä saa helposti useammanlaisia leimoja eri tarkoituksiin leimaamalla kuvat erilliselle paperille ja leikkaamalla kuvista ne osat, jotka sopivat käsillä olevaan työhön. Kannattaa kokeilla leimaamista erilaisille papereille yksivärisistä kuviollisiin.

Esimerkkejä:

Can you fly in your dreams? -tekstistä on helposti leikattavissa erilleen DREAMS-sana, joka käy lukemattomiin eri yhteyksiin esimerkiksi kollaaseissa. Jos leikkaa kaikki sanat erikseen, saa yhdistellen vaikka mitä. Can you? Can you fly? In your dreams. Fly in your dreams.

Use your imagination -tekstistä on niin ikään erotettavissa IMAGINATION. Tai Use your -osa, jonka voi yhdistää vaikka sanaan DREAMS = Use your dreams.

Mikäli leimasimessa on kuva ja teksti, niitä voi käyttää erikseen ja yhdistelemällä taas muihin leimasimiin. Myös kuvista on helppoa leikata käyttöön vain tarvittava osa.

Erilliselle paperille leimatessa on sekin hyöty, että lopputuloksista voi valita parhaiten onnistuneen varsinaiseen työhön ja hieman epäonnistuneillekin leimakuville voi löytyä käyttöä jostain kokonaisuudesta.

Leimakuvista saa rakennettua myös 3D-kuvia leimaamalla monta samaa kuvaa ja leikkamalla halutut osat erilleen tarratyynyillä kohotettaviksi. Leimakuvia voi myös liimata tukevammalle kartongille ja kiinnittää koko kuvan korttipohjaan koholle. Monet musteet kestävät kuivuttuaan myös tussit ja vesivärit, joten kuvien värittämiseen on paljon vaihtoehtoja.

Akako Takara

Tässä ATC-kortissa leimakuva on leimattu punaiselle paperille,
liimattu kartongille, leikattu kuvan muotoon ja kiinnitetty
korttiin tarratyynyillä, jolloin kuva jää koholle.