Aina ehtiessään täytyy kokeilla jotain uutta. Tällä kertaa päätin tutustua sellaiseen taiteen muotoon kuin Mail art. Nimenä asia oli tullut vastaan vähän siellä sun täällä ja nyt oli aikaa ottaa asiasta selvää vähän tarkemmin.

Kurkistin Wikipediaan ja sieltä nappasin ensimmäisen listassa olleen yhteisön, joka sattui olemaan The Envelope Collective. Sitten askartelemaan juuri saamieni oppien varassa. Koristelin kirjekuoren molemmin puolin. Kuoren sisälle en sitten lopulta malttanut keksiä mitään. Katsotaan, mitä tapahtuu!

img746b.jpg

img747b.jpg

Mail art on taidetta, joka käyttää välineenään postijärjestelmää. Wikipediasta ymmärsin, että postitaidetta harrastavat ihmiset voivat vaihdella mitä vaan, esimerkiksi decoja tai atc-kortteja.

The Envelope Collective on kolmen ihmisen eksperimentti, jotka ottavat vastaan postitaidetta ympäri maailman ja julkaisevat galleriassaan kaiken saamansa postin. Kyseessä ei ole vaihto, koska paluupostia ei tule. Oma taidepala lähetetään vain julkaistavaksi ja jää kollektiivin omistukseen julkaisuoikeuksineen.

Saksalainen Mail-Art -sivusto tiivistää taiteenlajin kuvauksen yhteen lauseeseen: If you can send it you can make it Mail-Art.

Suosittelen myös vilkaisemaan Mail-art across the world -sivustoa ja erityisesti galleriaa. Tämä ryhmä taitaa olla kalligrafiaa harrastavien erityinen juttu.

Flickr group: Mail Art

Jos joku on tätä kokeillut tai on harrastaja, niin kommenttilaatikossa voi mielellään jakaa kokemuksia!