Lahjaksi tai omaksi iloksi persoonalliset, uniikit muistipelikortit.

266631.jpg

Leikataan kartongista halutun kokoisia paloja haluttu määrä, kaikki samaa kokoa. Erilaisia koristelumenetelmiä käyttämällä koristellaan kortit luonnollisestikin siten, että jokaista korttia on kaksi identtistä. Kannattaa pitäytyä mahdollisimman litteissä materiaaleissa, ettei korttien koholla oleminen paljasta pareja. Mikäli toisen puolen kortista haluaa koristella, täytyy koristelun tietysti olla sama kaikissa. Itse jättäisin toiset puolet kokonaan koristelematta, jotta ne olisivat varmasti identtiset kaikissa korteissa.

Leimasimet ovat tässä takuuvarma väline, koska tuplakuvat on helppo saada toisin kuin esimerkiksi kiiltokuvia tai tarroja ei aina löydy varastoista kahta samanlaista. Jonkun korttiparin koristelu voi olla pelkkä kuviollinen paperi, joka on sama molemmissa. Sekatekniikalla saa värikkäimmät lopputulokset. Voi käyttää kaikkea, mitä vain löytää pareittain. Kuvien ei tarvitse olla alkujaan samaa kokoa korttien kanssa. Olen noissa esimerkkikorteissakin katkonut leidiltä raa'asti jalat pois.

Vaikeustasoa voi säädellä sillä, kuinka erilaisia tai samanlaisia korttiparit ovat toisiin pareihin nähden. Voisin esimerkiksi tehdä toisen parin kortteja samoin kuin yllä olevat, mutta leimata kuvat eri väriselle paperille. Vähemmän haasteellisen version saa, jos ei käytä samaa kuvaa muissa korttipareissa lainkaan.

Kortista saa kestävän, jos päällystää kortin molemmilta puolilta kontaktimuovilla. Tällöin kartonginkaan ei tarvitse olla kovin paksua. Yli jäänyttä kontaktimuovia ei taiteta kortin toiselle puolelle, vaan leikataan kortin reunojen mukaisesti turhat pois. Korteille voi askarrella pahvista kauniin säilytyspakkauksen.

Jos joku tekee muistipelin ja julkaisee kuvia blogissaan, otan mielelläni vastaan linkkejä näihin merkintöihin. Myös pelkät kuvat ovat tervetulleita sähköpostiin julkaisuluvan kanssa.