Tässä äskettäin saamani vinkki täydellisen lopputuloksen saamiseksi valokuvaleimasimilla. Suosittelen tätä muihinkin erittäin tarkkoihin leimasimiin.

338996.jpg

Tähän tarvitaan leimasimen lisäksi leimasintyyny ja muun muassa linografiikassa käytetty kumipintainen tela. Ensin otetaan telaan väriä leimasintyynystä rullaamalla telaa tyynyn pinnalla. Tämän jälkeen telataan leimasin ja sitten leimataan.

Jippo on siinä, että leimasintyynyn pinta ei ole tasainen, vaan siitä jää yleensä jonkinlainen verkkomainen kuvio leimasimeen. Ääriviivaleimasimissa tätä ei useimmiten huomaa, mutta valokuvaleimasimet ovat hyvin hienoa kaiverrusta. Tela levittää värin kaikista tasaisimmin ja puhtaimmin. Suoraan leimasintyynyllä leimaaminenkin onnistuu, mutta todella valokuvamainen jälki saadaan käyttämällä telaa.

Ennen leimaamista myös leimasin kannattaa puhdistaa hyvin esimerkiksi pesemällä, koska pöly ja nukka näkyvät herkästi lopputuloksessa.

Valokuvaleimasimilla saa hätkähdyttävän upeita tuloksia. Esimerkkejä voi ihailla Stampsmithin useilta galleriasivuilta, tässä yksi niistä. Unmounted-leimasimet ovat edullisia ja hyvin pidettyinä kestävät käytössä vaikka kuinka kauan.

Kannattaa tutustua myös minikirjoihin samalla sivustolla sekä katsastaa vinkit ystävänpäiväkortteihin.