Helppo ohje, nopea tehdä! Myös ostettuihin kortteihin saa kivasti oman käden jälkeä. Tässä ideassa myös vanhoja kortteja voi kierrättää.

284421.jpg284422.jpg

Tässä olen käyttänyt ostettua yksiosaista korttia. Muina tarvikkeina punainen A5-kokoinen kartonki, liima ja askarteluveitsi. Tietysti myös hyvä askartelualusta veitsen takia.

Leikkasin ostetusta kortista koiran kuvan. Taitoin kartongin kaksiosaiseksi kortiksi. Liimasin kortista leikkaamisen jälkeen jäänet raamit punaisen kortin kanteen. Tämän jälkeen leikkasin kanteen reiän yksiosaisen kortin aukon mukaisesti. Leikkasin koiran kuvasta noin millin verran reunoja pois ja liimasin sen aukon kohdalle sisäkanteen.

Ostettu kortti näyttää siis aivan entiseltään, mutta nyt kortti on kaksiosainen ja avatessa koiran kuva jääkin näkyville. Ajattelin vielä hieman koristella sisäsivua ja koiran kuvan alapuolelle tulee sitten vielä joulutervehdys.

Pienempi kortti

284435.jpg

Tässäkin on ostetusta kortista leikattu kuva ja liimattu se pienemmälle kahtia taitetulle punaiselle kartongille. Reunukset on piirretty hopeatussilla ja pieniä koholla olevia kimaltavia tähtitarroja on liimattu kahteen kulmaan, molemmissa yhdet myös kuvan päälle. Tummansininen kartonki voisi tässä olla vielä nätimpi, mutta käy tämä esimerkistä.

21:51

Innostuin penkomaan korttivarastoani, jossa on muun muassa runsain mitoin vanhoja ilmaiskortteja. Kortteja leikkaamalla ja yhdistelemällä sai kivoja juttuja aikaiseksi. Päälle vielä omat koristelut ja lopuksi kortista tehdään kaksiosainen aiemman mallin mukaan, eli liimaamalla lopputulos taitetun A5-kartonkin etukanteen. Samalla peittyvät mainoskortin tekstit kortin kääntöpuolelta.

Tässä työmaata:

284592.jpg

3.12.06 Valmiita kortteja:

285018.jpg