Pitihän tätä päästä kokeilemaan mahdollisimman pian. Otin neljän teepussi suojapaperit, avasin ne auki ihan pitkulaisiksi, siistin sivut ja sain leikattua jokaisesta paperista kaksi 4,3 x 4,3 sentin neliötä.

220722.jpg

Tähän kahdeksan osan leijamedaljonkiin tarvitaan siis kahdeksan neliötä (kuvassa neljä). Jokaisesta neliöstä taitellaan ensin 'kite' eli leija.

Neliö asetetaan alustalle kuvapuoli alaspäin siten, että yksi neljästä kärjestä osoittaa tekijää kohti. Kärki A taitetaan kohtaamaan kärki B, eli taitetaan keskeltä ja tehdään kunnon taitos.

220724.jpg

Tämän jälkeen paperi taas avataan ja taitetaan A-kärjestä alimpaan kärkeen oleva sivu kohtaamaan taite ja sama B-puolelta.

220749.jpg

Kun valmis taittelu käännetään kuvapuoli ylöspäin, siinä onkin jo valmis leija. Kun mittaat leijan pituussuunnassa kärjestä kärkeen, tiedät kuinka paljon valmis medaljonki vie paperilla tilaa. Näiden leijojen pituus on 6,1 cm, joten tilaa medaljongille tarvitaan 12,2 x 12,2 cm.

220787.jpg
Tässä leijat on aseteltu suuntaa antavasti skanneriin. Varsinaisessa askartelussa leijat liimataan huolella yksi kerrallaan kärjet vastakkain ja sivut kiinni toisiinsa, jolloin syntyy kaunis ja värikäs medaljonki.

Taittosuunnan valitsemalla voi vaikuttaa paljon lopputuloksen ulkonäköön. Nyt taitellessani en kiinnittänyt sen kummemmin huomiota siihen, kuinka päin paperin taitoin. Samoin leijojen järjestyksen medaljonkiin voi miettiä tarkkaan saadakseen haluamansa vaikutelman.

Tämä oli paljon helpompi kuin ajattelin. Leikkaamisessa ja taittamisessa vaaditaan hieman kärsivällisyyttä, koska näiden vaiheiden huolellisuus vaikuttaa heti lopputulokseen. Seuraava askel onkin sitten 16 palan leijamedaljonki!

Taittelut / Iris folding & tea bag folding